Efektívne riešenia na mieru

HYDRAULICKÉ A PNEUMATICKÉ TESNENIA

VEĽKÉ SKLADOVÉ ZÁSOBY A VÝROBA NA MIERU UŽ DO 24 HODÍN

Výber a použitie správneho tesnenia sú pre fungovanie hydraulických alebo pneumatických systémov kľúčové. Pri navrhovaní a inštalácii systému je dôležité venovať pozornosť výberu tesnenia, jeho kvalite, údržbe a výmene v prípade potreby.

BUĎTE EFEKTÍVNI A PRACUJTE BEZPEČNE

KVALITA, SPOĽAHLIVOSŤ A VÝKON HYDRAULICKÝCH A PNEUMATICKÝCH TESNENÍ, MAJÚ VPLYV NA CELKOVÚ EFEKTIVITU A BEZPEČNOSŤ. ICH SPRÁVNA ÚDRŽBA POMÁHA PREDĹŽIŤ ŽIVOTNOSŤ SYSTÉMOV A MINIMALIZOVAŤ PREVÁDZKOVÉ NÁKLADY.

Naša výrobno-obchodná spoločnosť AFINIS Group® je vďaka, svojim takmer 30-ročným skúsenostiam a profesionálnemu tímu, odborníkom na výrobu tesnení a tesniacich technológií. V rámci nášho produktového portfólia vám ponúkame aj kompletnú ponuku hydraulických a pneumatických tesnení. Veľké množstvo tesnení pre hydrauliku a pneumatiku, si vďaka veľkým skladovým zásobám, zakúpite priamo v našej maloobchodnej predajni AFINIS Point na Žitnej 1 v Bratislave.

Tesnenia, ktoré nemáme skladom, vám v rámci nášho produktového radu AFINIS EXPRESS® vyrobíme na mieru už do 24 hodín pri optimálnom polotovare skladom. Zároveň vám ponúkame výrobu neštandardných tesnení s rozmermi a materiálovým prevedením presne pre vašu aplikáciu. V kooperácii s našimi partnermi ponúkame aj KOMPLEXNÝ SERVIS A OPRAVY VALCOV.

NAJPREDÁVANEJŠIE PIESTNE TESNENIA
Medzi najpredávanejšie piestne tesnenia v našej ponuke patria tesnenie Merkel L43 a tesnenie Dichtomatik KK03. Tesnenie Merkel L43 patrí medzi svetovú špičku, ktorá je synonymom kvality s dlhou životnosťou a širokou škálou rozmerov. Piestne tesnenie Dichtomatik KK03 je jeho ekonomicky úspornejšia alternatíva.

Rovnako významnou skupinou hydraulických tesnení so širokým uplatnením sú manžety Merkel T20, omegáty OMK a OMS či chevronové manžety určené na použitie pre piesty a piestnice.

Pri ťažkej hydraulike sa využívajú najmä chevronové manžety, čo je v podstate sada zložená z troch častí – oporného, prítlačného krúžku a manžiet. Medzi najhlavnejších výrobcov, ktorých produkty ponúkame patria firmy MERKEL, TEMAC a CARCOSEAL, ale aj ďalší.
Aby hydraulický valec bezproblémovo fungoval sú potrebné aj ďalšie tesniace diely – stieracie krúžky, vodiace pásy či o-krúžky. Všetky nájdete v našom širokom produktovom portfóliu.

V rámci nášho produktového radu AFINIS EXPRESS® vám vieme ponúknuť a na mieru vyrobiť každý jeden diel tesnenia v hydraulickom valci aj samostatne, v požadovanom materiálovom prevedení, už od 1 ks.

Použitím správneho tesnenia v hydraulických alebo pneumatických systémoch môžete získať niekoľko výhod a vylepšení:

ZNÍŽENÝ ÚNIK MÉDIA – správne tesnenia minimalizujú úniky kvapaliny alebo plynu z hydraulických alebo pneumatických systémov. To znamená, že sa zachováva efektívnosť systému a minimalizujú sa straty výkonu.

ZVÝŠENÁ SPOĽAHLIVOSŤ – tesnenia, ktoré sú navrhnuté a vyrobené pre konkrétnu aplikáciu, môžu zabezpečiť spoľahlivú a dlhodobú funkčnosť zariadenia. To vedie k zníženiu rizika porúch a výpadkov systému, čo zvyšuje celkovú spoľahlivosť prevádzky.

OCHRANA PROTI KONTAMINÁCII – správne tesnenia môžu chrániť hydraulické alebo pneumatické systémy pred vniknutím nečistôt, ktoré by mohli spôsobiť poškodenie alebo opotrebenie komponentov systému.

OPTIMALIZÁCIA VÝKONU – tesnenia môžu mať vplyv na efektivitu a výkon hydraulického alebo pneumatického systému. Správne tesnenie môže minimalizovať trenie a stratu energie, čo vedie k optimálnejšiemu výkonu a hospodárnejšiemu prevádzkovaniu.

ZLEPŠENÁ BEZPEČNOSŤ – tesnenia majú kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní bezpečnosti hydraulických alebo pneumatických systémov. Ich správne fungovanie znižuje riziko úniku, čo môže viesť k nebezpečným situáciám, ako sú úniky kvapaliny alebo plynu.

Hydraulika a pneumatika využívajú podobné princípy na prenos energie, avšak pracujú s rôznymi pracovnými médiami.

HYDRAULIKA

Hydraulika využíva na prenos energie a výkonu nestlačiteľnú kvapalinu, vo väčšine prípadov je to špeciálny hydraulický olej. Hydraulický systém vytvára tlak v kvapaline pomocou hydraulického čerpadla, ktorý sa potom využíva na pohyb hydraulických valcov, piestov a iných komponentov.

VYUŽITIE

Hydraulické systémy sa často využívajú v priemysle, stavebníctve, automobilovom priemysle a iných oblastiach, kde je potrebné prenášať veľké sily a dosiahnuť presné a kontrolované pohyby.

PNEUMATIKA

Pneumatika využíva stlačiteľný plyn, ako je vzduch, na prenos energie a výkonu. Pneumatické systémy vytvárajú tlak vo vzduchu pomocou kompresora, ktorý sa potom využíva na pohyb pneumatických valcov, piestov a iných komponentov.

VYUŽITIE

Pneumatické systémy sa často využívajú tam, kde je potrebné rýchle pohyby a menšie sily, ako sú montážne linky, manipulačné zariadenia, pneumatické náradie a v niektorých častiach automobilových systémov.

Aj keď hydraulika a pneumatika majú podobné princípy, existujú rozdiely vo vlastnostiach pracovných médií, tlakových hladinách, rýchlostiach pohybu a ďalších faktoroch, ktoré určujú ich vhodnosť pre rôzne aplikácie. Každý z týchto systémov má svoje výhody a nevýhody a je dôležité vybrať ten správny pre konkrétnu aplikáciu.