DIEL, KTORÝ NEVIETE ZOHNAŤ? VYTLAČÍME VÁM HO!

3D tlač sa v súčasnosti teší veľkej popularite. Využiť ju môžu aj naši zákazníci, napríklad v prípade, že nevedia zohnať alebo nahradiť určitý diel či súčiastku alebo chcú jednoducho ušetriť. Zatiaľ čo existuje mnoho druhov 3D tlače, naša spoločnosť vám v rámci produktového radu AFINIS FLEX® ponúka pokrokovú 3D tlač FDM.

Slovenský výraz 3D tlač je voľným prekladom anglického pojmu 3D printing a pre mnohých označuje technológiu budúcnosti. Trojrozmerná tlačiareň dokáže zjednodušene povedané vytvoriť produkt požadovaného tvaru prostredníctvom vrstvenia na základe celkom obyčajného nákresu či popisu.

Aj keď je 3D tlač stále zaškatuľkovaná ako finančne nákladná, už dávno tomu tak nie je. V skutočnosti sa stáva pravým opakom, teda cenovo dostupnou a expresne rýchlou metódou výroby prototypu, náhradného dielu či sériových produktov.

   

Moderná, rýchla, efektívna a ekologická

3D tlač sa často využíva v rôznych odvetviach – od stavebníctva cez medicínu až po umenie. Jej najväčšou devízou je možnosť rýchlej výroby pomerne zložitých objektov, a to s vysokou precíznosťou. Výhodou 3D tlačiarní je rozmanitosť materiálov, ktoré dokážu spracovať podľa toho, o akú formu 3D tlače ide. Vo všeobecnosti sa však na 3D tlač používa plast, kov, keramika či organické materiály.

Veľkou výhodou 3D tlače je aj minimálne množstvo odpadu, ktoré pri výrobe trojrozmerných predmetov vznikne. Dá sa teda konštatovať, že ide o ekologickejšiu formu výroby.

Priemyselné 3D tlačiarne v súčasnosti predstavujú vhodnú alternatívu ku klasickým výrobným technológiám pre výrobu plastov a stali sa súčasťou digitalizačného procesu spoločností.

Prečo FDM 3D tlač?

Spoločnosť Afinis Group® ponúka svojim zákazníkom v rámci produktového radu AFINIS FLEX® pokrokovú 3D tlač FDM (Fused Deposition Modeling), ktorá je zároveň jednou z najbežnejších foriem 3D tlače. Spočíva vo vrstvení termoplastického materiálu vo forme roztaveného drôtu alebo filamentu, pričom na konci tohto procesu vzniká plnohodnotný trojrozmerný objekt s výbornými mechanickými vlastnosťami a chemickou odolnosťou.

Proces FDM tlače začína vytvorením 3D modelu v softvéri určenom na dizajnovanie. Tento model sa potom preloží do formátu vhodného pre interpretáciu tlačiarne. Následne sa vyberie vhodný materiál, ktorý sa na tlačiarni zohreje na teplotu roztavenia. Tlačiareň potom použije mechanický pohyb, aby na základe digitálneho modelu precízne nakreslila objekt – vrstvu po vrstve, pričom každá vrstva zasychá a tuhne ihneď po jej vytvorení.

FDM tlač má hneď niekoľko výhod. Je cenovo dostupnou formou 3D tlače aj vďaka cenovej dostupností materiálov. Aj keď nie je ideálna pre výrobu veľkých a komplexných súčiastok, vhodná je pre výrobu prototypov a menších sérií výroby.

FDM tlač od AFINIS Group®

Chýba vám diel, neviete ho ničím nahradiť alebo chcete jednoducho ušetriť na výrobných nákladoch? Pošlite nám vzorku, 3D model, výkresovú dokumentáciu, náčrt alebo jednoducho popis aplikácie, na ktorú diel potrebujete, a my vám pripravíme 3D návrh. 3D tlač u nás je rýchla, dielce vyrábame od 1 kusu a dodáme vám ich po celom Slovensku.

A čo materiálové prevedenie? Dielce vyrábame z viac ako desiatich druhov plastov vrátane PLA, PETG, ABS, ASA či PA12 a iných. Materiál môže byť kompostovateľný, recyklovaný či ekologický všetko podľa toho, aké vlastnosti od neho požadujete. Flexibilnosť, vysoká tepelná či chemická odolnosť, odolnosť voči treniu a oderu či odolnosť voči vibráciám, to všetko vie vášmu 3D dielcu poskytnúť vhodne zvolený materiál, s ktorého výberom vám pomôžeme. Dielce vám trojrozmerne vytlačíme do maximálnych rozmerov 220 mm (šírka) x 220 mm (dĺžka) x 270 mm (výška).

CHCETE SA DOZVEDIEŤ O 3D TLAČI VIAC? KONTAKTUJTE NÁS A MY RADI ZODPOVIEME VŠETKY VAŠE OTÁZKY A PRIPRAVÍME VÁM 3D NÁVRH NA MIERU.