PRIEMYSELNÉ SPONY NORMA: RÝCHLA A EFEKTÍVNA OPRAVA KAŽDÉHO POTRUBIA

Prasknuté potrubie si vyžaduje rýchle a efektívne riešenie, ktoré neželaný otvor spoľahlivo utesní, čím sa minimalizujú straty. Priemyselné spony NORMA sú presne tým správnym riešením. Spoľahlivo utesnia každé poškodené potrubie, prípadne spoja dve potrubia dokopy rýchlo a najmä jednoducho.

Potrubie sa ako dopravný prostriedok pre kvapalinu, plyn či sypké materiály používa v mnohých priemyselných odvetviach. A práve pracovníci v týchto odvetviach dobre vedia, že prasklina na potrubí nie je ničím výnimočným a otvor v potrubí si vyžaduje rýchlu a efektívnu opravu. Eliminuje sa tak únik prepravovanej látky, prípadne to, že na potrubí nevzniknú ďalšie, ešte väčšie škody. Priemyselné spony NORMA sú na to ideálnym nástrojom.

Prečo priemyselné spony NORMA?
Priemyselné spony NORMA sú celonerezové, teda vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, čo prakticky znamená, že majú neobmedzenú životnosť. Aj ostatné časti spôn sú vyrobené z odolných materiálov, ktoré vydržia desiatky rokov, čo z nich robí naozaj rozumnú investíciu. Ich veľkou výhodou je aj to, že dokážu utesniť potrubia akýchkoľvek rozmerov a tiež z akéhokoľvek materiálu, vrátane tvárnej liatiny, ocele, vláknocementu, PE či PVC. Priemyselné spony NORMA môžete použiť všade tam, kde pracovný tlak nepresahuje
16 barov.

Priemyselné spony NORMA utesnia doslova všetko. Otvory, rôzne praskliny, ale aj priečne lomy spôsobené koróziu či krížovým rozbitím, to všetko pre ne nie je žiadny problém. Je v podstate jedno, čo potrubie prepravuje, priemyselným sponám NORMA nevadí voda, para, ropa ani sypký materiál. Ich veľkou výsadou je nízka hmotnosť a využitie aj vo veľmi malom pracovnom priestore.

Štandard aj atyp
Priemyselné spony NORMA ponúkame v rámci produktového radu AFINIS TRADE® v rôznych štandardných prevedeniach. V portfóliu máme priemyselné spony NORMA STANDARD pre bežné opravy, spony NORMA PLUS pre opravu potrubia v náročnejších podmienkach, spony NORMA FLEX na vyosené potrubie či zaistenie spojov a zvarov, spony NORMA MINI na malé potrubia a spony NORMA DOUBLE/TRIPLE na veľké otvory či pozdĺžne praskliny. V prípade, že máte záujem o atypické prevedenie NORMA spony, neváhajte nás kontaktovať.

Univerzálne využitie
Priemyselné spony NORMA sú vhodné na využitie vo viacerých priemyselných odvetviach. Vo veľkom sa využívajú vo vodárenstve a energetike, a to vrátane jadrových elektrární, pre ktoré spĺňajú tie najprísnejšie technické parametre. Uplatnenie však nachádzajú aj v stavebníctve, v rafinériách a chemických závodoch a vďaka hygienickým atestom sú vhodné aj pre poľnohospodárstvo a potravinárstvo.

AK VÁS ZAUJAL KONKRÉTNY DRUH NORMA SPONY ALEBO VÁS ZAUJÍMA NÁVOD
NA JEJ APLIKÁCIU, PREZRITE SI NÁŠ KATALÓG.