Technické plasty

PREDÁME VÁM POLOTOVAR ALEBO VYROBÍME TESNENIE NA MIERU

Bez využitia plastov sa priemysel jednoducho nezaobíde. V našej ponuke nájdete obe skupiny plastov, teda termoplasty aj reaktoplasty. Pri oboch z nich vám ponúkame priamo kúpu polotovaru alebo riešenie na mieru, teda výsledný produkt v podobe tesnenia.

Plast je lacný materiál, ktorého výhodou je aj dostatočná odolnosť. Aj vďaka týmto vlastnostiam sa stáva jedným z kľúčových materiálov, ktorý sa využíva vo veľkom vo všetkých priemyselných odvetviach. Ktoré technické plasty (polyméry) nájdete v ponuke našej spoločnosti AFINIS Group®?

Rozdelenie plastov
Vo všeobecnosti plasty delíme podľa ich vlastností na termoplasty a reaktoplasty. Základným rozdielom medzi nimi je opätovná (ne)možnosť tavenia aj po ich stvrdnutí. Zatiaľ čo termoplasty sa opätovne taviť a tvarovať dajú, reaktoplasty nie. Ich podoba po prvom vytvrdnutí je konečná a nemenná, čo znamená, že pre reaktoplast už nový účel nenájdete.

U termoplastov sa však platí, že sa môžu pretvoriť na niečo iné. Tieto dva druhy plastov sa mierne odlišujú aj technikou ich spracovania. Reaktoplasty sa totiž nedajú tvarovať, zvárať a niektoré postupy sa pri nich vynechávajú aj pri tvárnení.

TERMOPLASTY

Termoplasty sú využiteľné vo všetkých priemyselných odvetviach. Podľa toho, akým extrémnym teplotám odolávajú, termoplasty delíme na štandardné (odolné voči teplotám do 100°C), konštrukčné (odolné voči teplotám do 150°C) a vysokoteplotné (odolné voči teplotám nad 150°C).

V našej ponuke nájdete na kúpu alebo spracovanie najmä termoplasty PEEK, PTFE, PVDF, POM, PA, PE a PP, ktoré sú odolné voči rôzne vysokým teplotám. Tieto termoplasty pre vás vieme spracovať do finálneho produktu – konkrétneho tesnenia podľa vášho zadania a požiadaviek. Ponúkame vám širokú škálu rozmerov a tvarov termoplastov, od štandardizovaných až po neštandardné prevedenia šité na mieru každému zákazníkovi.

Výsledným produktom spracovania plastov môžu byť kladky, vodítka reťazí, kĺzne lišty, kryty, záslepky, lineárne vedenia, podporné krúžky, vymedzovacie, sklzové krúžky, oporné krúžky, tesniace krúžky, vodiace krúžky, prítlačné krúžky a ďalšie.

Pre vysokoteplotné termoplasty (PEEK, PTFE) je možné dodanie s prímesou skla, karbónu, grafitu či bronzu. Štandardné a konštrukčné termoplasty (PA, PP, PE, POM) sa dajú dodať s prímesou farbiva, oleja či grafitu. V závislosti od účelu, na ktorý ho potrebujete.

REAKTOPLASTY

Reaktoplasty sú nevodivým plastovým materiálom, čo z nich robí ideálnu voľbu pre umiestnenie v prostredí pod elektrickým prúdom. Ide o kompozitné materiály, ktoré po nenávratnej chemickej reakcii (pôsobením tepla a tlaku) vytvrdnú, čím strácajú termoplastický charakter a sú tak netaviteľné a nerozpustné. Sú odolné voči vode, chemikáliám a rozpúšťadlám a pri vystaveniu príliš vysokej teplote sa rozpadnú. Najznámejším reaktoplastom je celkom určite bakelit.

Polotovar aj tesnenie na mieru
Obe skupiny technických plastov – termoplasty aj reaktoplasty – ponúkame v rámci produktového radu AFINIS TRADE® na predaj ako polotovar v podobe dosiek, rúr a tyčí. V rámci produktového radu AFINIS EXPRESS® vám z nich na objednávku vyrobíme finálny produkt v podobe tesnenia na mieru, vo väčšine prípadov expresne rýchlo, do 24 hodín.

 

 

 

Ak máte záujem dozvedieť sa viac, kontaktujte nás:

AFINIS Group s.r.o.
Žitná 1, 831 06 Bratislava
Obchodné centrum
+421 2 491 048 20-24
AFINIS Point – maloobchodná predajňa
+421 2 491 048 25

info@afinis.sk
www.afinisgroup.sk